Угледни часови - огледни часови

Хемија није баук, дефектолог Нина Паунковић зна како да је прилагоди и учини занимљивом ученицима.

Више о томе

Угледни час - "Парни и непарни бројеви" по методи Марије Монтесори уз примену "Bee-bot"-(пчелица-робота које су донација фонда Б92) у школи за основни и средње образовање "Јелена Мајсторовић" у Зајечару са предавачем Маријом Јовановић.

Више о томе

Активност коју је реализовала дефектолог Валентина Ракић активирала је и позвала на учешће ученике основне и средње школе који су кроз мешовите четири екипе покушали да својим знањем и умећем бране боје својих екипа. Питања и задаци су били прилагођени ученицима и њиховим способностима из области опште културе.

Више о томе

Час где су ученици имали могућност да испрате читав процес од садње пшенице до мешења самог хлеба али и његовог пробања,хлеб који су сами умесили. Сваки корак процеса је приказан сликовито ученицима и уз приказивање стварног материјала: засађена и израсла пшеница, просејавање брашна, мешење хлеба као и његово печење. Ученици су у сваком кораку активно учествовали уз воћство дефектолога Валентине Ракић.

Више о томе

Презентација огледних часова "Откривање звука" и "Откривање ритма". На интересантан и нов начин ученици су имали прилику да се сретну са ритмом као и са музичким инструментима у складу са својим могућностима. Кроз ритам и звук радило се и на пажњи,уочавању односа,просторних односа,координацији покрета око-рука,имитацији истих,запамћивању и репродуковању. Презентацију о својим часовима одржала је дефектолог наставник Валентина Ракић.

Више о томе

Дефектолог Валентина Ракић је овом активношћу дала слободу ученицима да представе и прикажу себе на својствен начин . Представљајући себе ученици су говорили,написали или нацртали шта воле или шта не воле,са ким се друже,да ли имају омиљену боју,песму,храну и још понешто о себи .

Више о томе